ŞOFÖR ESNAFINA VERGİ KOLAYLIĞI

ŞOFÖR ESNAFINA VERGİ KOLAYLIĞI

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Sarı, yaptıkları girişimler sonucunda, ödenmeyen ve geciken vergilerin yeniden yapılandırılmasına imkan tanındığını açıkladı. Faiz oranlarının düştüğünü de kaydeden Sarı, şoför esnafının yapılandırmadan yaralanmalarını istedi.

Şoför esnafının ödenmeyen ve geciken vergi borçları yeniden yapılandırılacak.

 Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şoförler odası başkanı Veysel Sarı, hükümet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda, vergi borcu olan esnafa yeniden yapılandırma imkanı tanındığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle faiz oranlarının düştüğünü de belirten Başkan Sarı, esnafların ilgili vergi dairelerine giderek yapılandırmadan yaralanmalarını istedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Sarı öte yandan, minibüs ve taksi şoförlerinin kayıt altına alınarak sosyal güvenceye kavuşturulmasına yönelik uygulamanın sektörü zor durumda bırakacağı gibi yeni işsizler ordusunu da beraberinde getireceğini öne sürdü.

Türkiye genelindeki yaklaşık 320 bin şoförün bu uygulamadan doğrudan etkileneceği bilgisini veren Sarı , yasaya karşı çıktı.