TEKNOPARKLAR ÇALIŞTAYI MERSİN’DE YAPILIYOR

TEKNOPARKLAR ÇALIŞTAYI MERSİN’DE YAPILIYOR

Mersin Teknopark ve Uluslararası Bilim Parkları Birliği ortaklığıyla düzenlenen ‘Yeşil ve Enerji Tasarruflu Dünyada Teknoparklar Çalıştayı’ başladı. Uluslararası Bilim Parkları Birliği Genel Müdürü Luis Sanz, bilim parklarının dünya çapındaki krize rağmen büyüdüğünü söyledi.

Avrupa Teknoparklar Birliği Çalıştayı Mersin Teknopark ev sahipliğinde Hilton Oteli’nde başladı. Toplantıda " Yeşil ve Enerji Tasarruflu Dünyada Teknoparklar Çalıştayı’ düzenlendi.

Çalıştayın açılışında konuşan Uluslararası Bilim Parkları Birliği Genel Müdürü Luis Sanz, bilim parklarının, dünya çapındaki ekonomik krize rağmen büyüdüğünü söyledi. Teknoparkların bölgesel kalkınmaya katkı sunduğunu, sanayicilere ve devletlere öneriler geliştirdiğini kaydeden Sanz, “Bu konuda yeni değiliz, sadece kendimizi geliştirmeye ihtiyacımız var. Çevreye uyumlu sanayi kalkınması nasıl olacak, bunun yollarını bulmaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, “Özellikle yenilenebilir enerji adına Türkiye’nin sahip olduğu zenginliklerin ve mevcut potansiyelinin öne çıkartılarak değer üretilmesini sağlayacak ve  sağlıklı bir çevrede yaşamamıza önemli katkılar sunacaktır. Güneş ve güneşe bağlı enerjinin kullanılmasında, Mersin’in sahip olduğu rüzgâr enerjisinin kullanılmasında Mersin Teknoparkı’nın önemli bir katkı sunacağına inanıyorum” diye konuştu.