KURBANLIKLAR SATIŞTA

KURBANLIKLAR SATIŞTA

Kurban Bayramına sayılı günler kala, kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanlar pazarlardaki yerini aldı. Mersin’de kurban fiyatları 300 ile 600 TL arasında değişiyor. Kurban fiyatlarının geçen yıla göre aynı oranda seyrettiğini bildiren kurban satıcıları, bunun nedenini de ithal ete bağladı.

Hayvan pazarları hareketlendi.

8 gün sonra başlayacak kurban bayramı hazırlıkları sürerken, hayvan pazarlarını da hareketlilik sardı. Yurdun dört bir yanından getirilen kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar alıcısını beklerken, fiyatlarda geçen yıla oranla fazla bir değişiklik olmadığı gözlendi. Mersin’de kurbanlık hayvanların bu yıl 300 ile 600 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu belirten kurbanlık satıcıları, bunun nedenini ise ithal ete bağladı. Satıcılar,  İthal et sayesinde fiyatların yerinde saydığını anlattı.

Öte yandan, Özel sektörden kurbanlık bulamayan hayır kurumları, Et ve Balık Kurumu ile anlaşma yaptı. Yapılan anlaşma sonucunda, vekaletle kurbanlık fiyatları rekor düzeyde arttı. Dernek ve vakıflar da vekaletle kurban kesimi kampanyalarını gecikmeli olarak başlattı.

Vekaletle kurban kesimi kampanyasını başlatan kurumların başında Diyanet Derneği geliyor. Diyanet, bu yıl vekaletle kurban kesim bedelini 450 lira olarak belirledi. Türk Hava Kurumu  ise vekalet bedelini 420 lira olarak açıkladı. Vekalet ve adak kurban bağışlarını kabul eden Türk Kızılayı’nın ise kampanyasını 15 Ekim’de başlattı. Halen 400 liraya adak kurban kesimi yapan kurumun vekaletle kurban bedelini ise 410 lira olarak belirlediği bildirildi.