TARSUS’TA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI

TARSUS’TA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Kurban Bayramı öncesi; deri toplama ve alınacak önlemler konusunda ilgili kurum temsilcileriyle toplantı yaptı.

Tarsus’ta da deri toplama ve alınacak diğer önlemlerle ilgili olarak Belediye Nikah Salonu’nda toplantı yapıldı.

Toplantıya Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, köy ve mahalle muhtarları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Hava Kurumu Tarsus Şube Başkanı Erdoğan Aslan, ülkede kurban derisi toplamayla ilgili tek yetkili kurumun Türk Hava Kurumu olduğunu hatırlattı.

Aslan, “ THK, kurban derilerinden elde ettiği geliri; yangın söndürme uçakları alarak yangın müdahalelerinde, daha fazla gencimize ücretsiz havacılık eğitimi verecek alt yapıya ulaşmak amacıyla değerlendirmekte ve her yıl yüzlerce havacılık sevdalısını göklerle buluşturmaktadır” dedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise “Bazı yerlerden; imamların topladıkları derileri Türk Hava Kurumu’na vermeyip, başka yerlere aktardıkları yönünde şikayetler geliyor. Deri toplamada tek yetkili kurum Türk Hava Kurumu’dur. Bu konuda herkesin duyarlı davranmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.