REKTÖR AYDIN İDDİALARA YANIT VERDİ

REKTÖR AYDIN İDDİALARA YANIT VERDİ

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Hastaneye Gelen Öğrencilere Şiddet Uyguladığı Şeklinde Çıkan Haberlerin Gerçeği Yansıtmadığını Belirtti. Aydın, Yaralı Öğrenciyi Hastanede Kontrol Ederken Asıl Kendisinin Üzerine Gelindiğini Kaydetti.

Mersin Üniversitesi’nde dün bir öğrencinin bıçaklanması ve sonrasında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan olaylar nedeniyle Rektör Prof. Dr. Süha Aydın basın açıklaması yaptı. Gazetecilerin soru sormasına izin verilmediği açıklamada Aydın yazılı açıklamasını okuduktan sonra salondan ayrıldı.

Üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler arasında daha önce yaşanan gerginliği takiben gerçekleşen darp ve yaralama olayının ardından medyaya yansıyan bazı haberlerin tek taraflı olduğunu iddia eden Prof. Dr. Aydın, iddia edildiği gibi kesinlikle öğrencilerine şiddet uygulamasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Ailelerinin kendilerine emanet ettiği öğrencilerinin eğitimlerini tamamlamaları için uğraş verdiğini ifade eden Aydın, ". Hangi görüşten olursa olsun, her öğrenciyi sevgiyle kucakladığım bir üniversite ortamında, art niyetli kişilerin iddia ettiği gibi hiçbir şekilde, hiçbir mekânda öğrencilerime şiddete yönelik davranışım olmamıştır. Takdir edileceği üzere bir rektörün kendi öğrencileriyle böyle bir diyaloga girmesi söz konusu bile olamaz" diye konuştu.

Aydın, tüm öğrencileri sağduyulu olmaya çağırdı.