İLAÇ HASTANIN AYAĞINA GİDECEK

İLAÇ HASTANIN AYAĞINA GİDECEK

Mersin’de eczane bulunmayan yerleşim bölgelerinde, yurttaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına önemli bir adım atıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Mersin Eczacılar Odası arasında imzalanan protokolle birlikte eczaneler ilaçları vatandaşa evinde teslim edecek.

Eczane bulunmayan yerleşim bölgelerinde sağlık hizmeti alan vatandaşların mağduriyetini gidermek adına İl Sağlık Müdürlüğü ve Mersin Eczacılar Odası arasında protokol imzalandı.

200 Bin kişiyi doğrudan ilgilendiren protokole göre, ’gezici sağlık hizmeti’ veren aile hekimlerinin düzenledikleri reçetelere göre ilaç verilebilecek, eczaneler ilaçları vatandaşa evinde teslim edecek.

İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak ve Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle uygulamaya konulan protokolle ilgili olarak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Uygulamaya şu anda 144 eczanenin katıldığını belirten Çatak,  Aile hekimleriyle birlikte gezici sağlık hizmeti verilen ve eczane bulunmayan yerleşim bölgelerini kapsayan uygulamanın Aydıncık ve Bozyazı dışındaki tüm ilçelerde yürürlüğe konulduğunu kaydetti.

 

Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek ise, bu uygulamayla Mersin’in Türkiye’de öncü olduğunu ifade ederek,  eczane ve ilaca ulaşamayan bireylerin artık daha kaliteli bir sağlık hizmeti alacağını vurguladı.