KUZEY IRAK İLE TİCARET GELİŞECEK

KUZEY IRAK İLE TİCARET GELİŞECEK

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin Organizasyonu Kapsamında Erbil ve Kerkük’ten Mersin’e Gelen Alım Heyeti Çalışmalarına Başladı. AKİB başkanı Alican Yamanyılmaz, Bu buluşma ile hem ticaret ağının hem de bölgedeki ilişkilerin gelişeceğini söyledi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin organizasyonu kapsamında Erbil ve Kerkük’ten Mersin’e gelen alım heyeti çalışmalarına başladı.

Kerkük Ticaret Odası Başkan Vekili Nevzat Avcı başkanlığındaki heyet, AKİB Koordinatör Başkanı Alican Yamanyılmaz eşliğinde mersinli ihracatçılarla bir araya geldi. Mersinli ve ıraklı işadamları AKİB konferans salonunda genel ihracat üzerine ikili görüşmelerde bulundu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanı Alican Yamanyılmaz , Bu buluşma ile hem AKİB’in kendi ticaret ağını geliştireceğini hem de bölgedeki ihracatçıların destekleneceğini vurgulayarak "Irak’ın Kuzeyi ile ticari ilişkilerin gelişmesi açısından bu buluşmanın çok önemli.  ’Alım Heyeti Programı’ kapsamında birliğimizden 150’nin üstünde Türk ihracatçı ve gelen heyetten 20’nin üstünde ithalatçı ikili görüşmede bulunuyorlar" diye konuştu.