GÜZELOĞLU;’’ BU BULUŞMAYI ÖNEMSİYORUM’’

GÜZELOĞLU;’’ BU BULUŞMAYI ÖNEMSİYORUM’’

Irak’ın Erbil ve Kerkük kentinden gelen işadamları, Türk meslektaşlarına ’ortaklık’ çağrısında bulundu. Kerkük Ticaret Odası Başkan vekili Nevzat Avcı, Türk işadamlarıyla ortak hareket edip, birlikte iş kurmak istediklerini söyledi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından organize edilen ’Alım Heyeti Programı’ kapsamında Irak’ın Erbil ve Kerkük kentlerinden Mersin’e gelen işadamları, Vali Hasan Güzeloğlu’nu makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Kerkük Ticaret Odası Başkan vekili Nevzat Avcı, Türk işadamlarıyla birlikte ticaret yapmak istediklerini, bu noktada da Mersin’de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunarak, nabız yoklamak istediklerini anlattı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, söz konusu buluşmanın öncelikle iki ülke arasındaki kardeşlik duygularının pekişmesine, güçlenmesine ve yeşermesine katkıda bulunacağını söyledi. Ticari ilişkilerin geliştirilmesini önemsediklerini ifade eden Güzeloğlu, "Irak’ın genelinde ve özellikle de Türkmen vatandaşlarımızın bulunduğu bölgede bir an önce hem ekonomik, hem de sosyal kalkınmanın sağlanması, huzur ve güvenin tesis edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin bu noktada da açık bir kararlılığı ortaya koyduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Türk işadamlarının özellikle Irak’ın kuzeyinde çok büyük yatırımları hayata geçirildiğini hatırlattı.