GÜZELOĞLU;’’ MERSİN İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK’’

GÜZELOĞLU;’’ MERSİN İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK’’

Akdeniz oyunları ile ilgili Cezayir’de temaslarda bulunan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığındaki heyet kente döndü. Vali Güzeloğlu’da ilk açıklamayı Haber 33’e yaptı. Mersin’in iddiasının Başbakan Erdoğan’ın taahhüt mektubuyla da desteklendiğine işaret eden Güzeloğlu, Akdeniz oyunlarının Mersin için bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

Mersin 2013 Akdeniz oyunlarına kilitlendi.

Uluslar arası Akdeniz oyunları komite başkanı ile Cezayir’de temaslarda bulunan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığındaki heyet kente döndü. Cezayir’de ki temasları Haber 33’e özel değerlendiren Vali Güzeloğlu, organizasyonun Mersin için bir dönüm noktası olacağını vurguladı. Ekonomik sıkıntıları nedeniyle komitenin organizasyonu Yunanistan’dan aldığını ve şu an için üç aday ülkenin yarıştığını hatırlatan Güzeloğlu, Türkiye’nin ve Mersin’in diğer aday ülkeler Libya ve İspanya’dan daha hazır konumda olduğuna vurgu yaptı.

Organizasyon için kent olarak iddialı olduklarını ve Başbakan Erdoğan’ın da komite başkanına gönderdiği taahhüt mektubu ile Mersin’in bu iddiasını desteklediğini söyleyen Vali Güzeloğlu,’’ Komite 28 Şubatta Pariste toplanarak son kararını verecek. Mersin tüm dinamikleriyle bu organizasyona kilitlenmiş durumda. Akdeniz bölgesinde bir merkez olan Mersin’in, Akdeniz oyunlarına çok şey katacağına inanıyorum’’dedi.