GÜL:

GÜL: "MERSİN AKDENİZ OYUNLARINI HAK EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mersin’in 2013 Akdeniz Oyunları’na Ev Sahipliği Yapacağına Dair İnancının Tam Olduğunu Söyledi. Organizasyonun Mersin’de yapılması için herkesin elbirliğiyle çalıştığını vurgulayan Gül;’’ Mersin Akdeniz Oyunlarını gerçekten hak ediyor’’dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mersin’in 2013 Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacağına dair inancının tam olduğunu söyledi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine Akdeniz Oyunlarında en güçlü adayın Mersin olduğunu vurguladı. Oyunlara ilişkin garantilerin hükümet tarafından verildiğini belirten Gül, hükümet ve ilgili kurumların bu konuda gereken çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacak şehrin gerçekleştirilecek oylama ile belirleneceğini hatırlatan Gül, Mersin’in ev sahibi olması durumunda Akdeniz Oyunları’nın en iyi şekilde gerçekleştirileceğine dair inancının tam olduğunu ifade etti.

Gül, "Daha önce Oyunlar Ege’de İzmir’de yapılmıştı. Şimdi Akdeniz’de Mersin’de yapılması için çalışılıyor. 2013 Akdeniz Oyunları inşallah Mersin’de yapılacak ve burada güzel bir rüzgar esecek. Bu tür spor organizasyonlarında Türkiye çok başarılı. Mersin Akdeniz Oyunlarını gerçekten hak ediyor" dedi.