TOKADLI;’’DAHA KARARLI OLALIM’’

TOKADLI;’’DAHA KARARLI OLALIM’’

Türkiye Emekliler Derneği mersin şube başkanı Semiha Tokadlı, Türk kadınının toplumun her alanında aktif ve özgürce görev alabilmesine imkan tanınmasını istedi. Kadın haklarının engellemenin, toplumun bitmesi anlamına geldiğini belirten Tokadlı, ‘’Yılda sadece birgün kadın haklarını hatırlayıp nutuklar atmak, kadınların hak ettiği kazanımları vermek anlamına gelmez’’dedi.

8 Mart dünya kadınlar günün de bir açıklamada TÜED başkanı Semiha Tokadlı’dan geldi.

Tokadlı, yaptığı açıklamada; ‘’Toplumun çekirdeğini oluşturan kadınlara hak ettikleri değeri vermemek, haklarını engellemek o toplumu bitirmektir’’dedi..

Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını birçok ülkeden önce verdiğini hatırlatan Türkiye emekliler derneği başkanı Semiha Tokadlı, gelinen süreçte kadınların toplumun her alanında aktif ve özgür bir şekilde görev alabilmek için mücadele verdiğini söyledi.

Kadın haklarının yılda sadece birgün hatırlanmasını eleştiren Tokadlı;’’Belli gün ve haftalarda ya da seçim öncesi meydanlara çıkarak kadının önemini vurgulayıp kürsüden inince unutmak alışkanlığına son vermek yine kadınlara düşmektedir.Tüm Siyasi partilerde her türlü organizasyon ve faaliyetlerde kadınlar görev alırken aday listelerine bakıldığında kadın ya yoktur ya da en alt sıralardadır. Bunu görüyor ve yaşıyoruz.’’diye konuştu.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Başkan Tokadlı, ‘’Demokratik, laik Cumhuriyetimize sahip çıkmak geleceğimiz için pek çok yükü üstlenme gücüne sahip kadınlarımızın en büyük sorumluluklarındandır. Atatürk’ün gösterdiği yolda daha kararlı yürüyelim.’’şeklinde konuştu.