İşçi Partisinden Tutuklamalara tepki daha

İşçi Partisinden Tutuklamalara tepki daha

Atatürk evi önünde toplanan İşçi Partililer, Silivri’de tutuklu bulunan Doğu Perinçek’in hücre cezalarını protesto etti. Doğu Perinçek’in Avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamanın da okunduğu protesto gösterisinde konuşan İşçi Partisi il başkanı Nurettin Özdemir, yapılan işlemin yasa dışı olduğunu savunarak, uygulamaya son verilmesini istedi.

İşçi Partililer Mersin’de Ergenekon tutuklamalarını protesto etti.

İşçi Partisinin Atatürk evi önünde yaptığı protesto gösterisine,  bazı sivil toplum örgütü de destek verdi. Türk Bayrakları ve dövizler taşıyan grup, sık sık slogan attı. Burada konuşan İşçi Partisi il başkanı Nurettin Özdemir, ‘’ Ergenekon tertibi bugüne kadar bütün yasalar ve hukuk ayaklar altına alınarak yürütüldü’’ dedi.  Doğu Perinçek ile bazı subayların örgüt lideri oldukları gerekçesiyle  Silivri cezaevinde hücreye kapatıldığını söyleyen Özdemir;’’Yapılan işlem tamamen yasa dışıdır. Silivri’deki zulmün sorumlusu AKP hükümetidir, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dır, Adalet bakanı Sadullah Ergin’dir.’’diye konuştu

Özdemir, Doğu Perinçek ve diğer tutukluların hücre hapsine son verilmesini talep ettiklerini dile getirdi. Nurettin Özdemir, Doğu Perinçek’in cezaevinden avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamanın metnini de okudu.