TÜED Emeklileri Uyardı.

TÜED Emeklileri Uyardı.

Türkiye Emekliler derneği Mersin şube başkanı Semiha Tokadlı, son günlerde gündemde yer alan ‘Emeklilerin 2 bin TL alacağı var,mahkemeye gidin’ şeklindeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. TÜED olarak emeklilere yapılan eksik ödemeler ilgili dava açtıklarını ve şu anda Yargıtay kararını beklediklerini açıklayan Tokadlı, özellikle emeklilerin bireysel davalar açmaktan kaçınmalarını istedi.

Türkiye işçi emeklileri derneği, eksik ödemelere ilişkin emeklileri uyardı.

TÜED Mersin şube başkanı Semiha Tokadlı, son günlerde; emeklilerin alacakları olduğu ve bununla ilgili mahkemeye gitmeleri yönünde yayınların yapıldığını belirterek, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, emeklilerin yanıltıldığını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Hukukçularının 2003 yılında ve 2006 yılında emekliye eksik ödeme yapıldığına ilişkin  dava açtığını ve bunun da  tarihinde kazanıldığını anlatan Tokadlı;’’ Ancak Hükümet itiraz etti ve dava Yargıtay’a gitti. 2 gündür Televizyonlara çıkanlar emekliye dilekçe verin, derneğinize gidin, avukata gidin diyorlar. Hiçbir emekli, TÜED’in yapacağı açıklama dışında hareket etmesin.’’dedi.

Açtıkları  davanın benzeri olarak birkaç dava daha açılmış olduğunu, ancak söz konusu davaların henüz bilirkişi aşamasında olduğu için Yargıtay’a bu konuda başka bir dava ulaşmadığını da belirten Başkan Tokadlı,  Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugüne kadar ödenmiş  bir para bulunmadığını da sözlerine ekledi.