Avustralyalı Büyükelçi Mersin’den çok etkilendi.

Avustralyalı Büyükelçi Mersin’den çok etkilendi.

Kente ilk resmi ziyaretinde ülkesindeki işadamlarına Mersin için yatırım çağrısı yapan Avutralya Büyükelçisi Ian Biggs, Büyükşehir belediye başkanı Macit Özcan’ı ziyaretinde yatırımlar hakkında detaylı bilgi aldı.

Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, göreve başlamasının ardından Türkiye’de ki ilk resmi ziyaretini Mersin’e gerçekleştirdi. Kentte ilk olarak Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile görüşen Büyükelçi Biggs, burada ülkesinin işadamlarına yaptığı yatırım çağrısını, Büyükşehir belediye başkanı Macit Özcan’ı ziyaretinde de yineledi.

Kısa sürede Mersin’den çok etkilendiğini belirten Biggs, ” Mersin’de yatırım anlamında ne gibi projeler üretebiliriz diye bir takım görüşmelerde bulunacağız. Mersin’de çok verimli tarım alanları olduğunu gözlemledim. Avustralya’da da tarım alanları oldukça geniştir. Belki tarımsal alanda ortak bir çalışma yapabiliriz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise görev süresi boyunca yaptığı yatırımlar ve hayata geçirdiği projeler hakkında Büyükelçi Ian Biggs’e detaylı bilgi verdi.

2013 hazırlıkları ile ilgilide Büyükelçiyi bilgilendiren Başkan Özcan;’’ 2013 Akdeniz Oyunları’nın da kentimizde yapılacak olması, Mersin’in dünya tarafından tanınan bir şehir olmasını sağlayacaktır. Kısacası ticaretin yanında Mersin artık bir spor kenti kimliğine de bürünecektir” diye konuştu.