Mersin’de suç örgütü Opersayonu.

Mersin’de suç örgütü Opersayonu.

Mersin Emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele şubesi yaklaşık bir yıl süren teknik takibin ardından, bir suç örgütünü çökertmek için bugün düğmeye bastı.

Önceden belirlenen 20 adrese eş zamanlı baskınlar yapan KOM şube ekipleri, 21 kişiyi gözaltına aldı. Bir kişinin de İstanbul’da yakanlandığı öğrenilirken, şüphelilierle birlikte çok sayıda senet ve tapu ile uzun namlulu silahlar ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi, bir suç örgütünü daha başarılı bir operasyonla çökertti. Yaklaşık bir yıldır yürütülen teknik takibin ardından KOM şube ekipleri operasyon için düğeye bastı. Önceden belirlenen 20 adrese Terörle Mücadele şube müdürlüğü ekipleri ile birlikte operasyon düzenleyen KOM şube ekipleri, ilk etapta aralarında suç örgütü lideri olduğu belirtilen M.F.K’nın da bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 10’u uzi olmak üzere 12 silah ile çok sayıda tapu ve senet ele geçirildi. Operasyonun devam eden ayağında ise gözaltı sayısı 22’ye yükseldi. Operasyon kapsamında suç örgütüyle bağlantısı olduğu belirtilen bir kişinin de İstanbul’da yakalandığı öğrenildi.

’Silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, rüşvet, çek senet tahsilatçılığı ve hürriyeti tahdit’ suçlarına karıştıkları ileri sürülen şahıslar, Mersin Devlet Hastanesi’ndeki doktor raporlarının alınmasının ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, gözaltı sayısının değişebileceği ifade edildi