Üniversiteler Mersin’de..

Üniversiteler Mersin’de..

Mersin 9. Uluslararası Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri. 20 Üniversitenin katılımıyla gerçekleşen tanıtım günlerine katılan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, etkinliği öğrenciler için bir fırsat olduğunu söyledi.

Toros Rotary kulübü öncülüğünde bu yıl 9.cusu organize edilen organize edilen Uluslar arası yüksek öğretim tanıtım günleri Yenişehir fuar alanında başladı. Etkinliğin açılışına Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye başkan vekili Erol Etrtan ile MTSO meclis başkanı Faik Burakgazi’de katıldı.  

Vali Güzeloğlu; Türkiye’de üniversitelerin çok önemli bir gelişmenin ve zenginleşmenin içinde olduğuna, ülkenin her köşesinde değişik altyapıları ve sundukları olanak ve fırsatlarla bir üniversite bulunduğuna dikkat çekerek;  “Gençleri hayata hazırlayan üniversiteler sadece bir eğitim öğretim merkezi değil, aynı zamanda beceri ve yeteneklerin ve bireysel gelişimin de merkezidir. Bu anlamda çok boyutlu eğitim veren üniversitelerimiz her geçen gün yeni gelişmelerle, sağladıkları yeni olanak ve fırsatlarla bizlerin karşısına çıkıyor. Her sene daha fazla katılımla düzenlemeye devam edeceğimiz bu buluşmalarla, gençlerimiz, hayatını etkileyecek üniversite ve meslek seçimi kararını verirken, sağlıklı bilgilerle donanacak ve daha doğru kararlar verecektir” dedi.