SUÇ ÖRGÜTÜ ŞÜPHELİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SUÇ ÖRGÜTÜ ŞÜPHELİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Mersin’de çek senet tahsilatı yaptıkları ileri sürülen bir gruba yönelik, Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 1’i kadın 22 kişi geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeye sevk edildi. Şüphelilerle birlikte suikast silahı olarak bilinen Uzi marka silahlar da ele geçirilmişti.

Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 gün önce organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgulamaları tamamlandı.

Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 1’i kadın 22 zanlı, daha sonra güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

11 Mart Cuma günü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyonda çete lideri olduğu belirtilen M.F.K’nın da aralarında bulunduğu 1’i İstanbul’da olmak üzere 22 kişiyi gözaltına almıştı. Çek senet tahsilatı, zorla alıkoyma ve organize suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlarını işledikleri ileri sürülen zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 10’u ’’uzi’’ marka olmak üzere toplam 16 silah ele geçirilmişti.