Seçim Süreci Başladı.

Seçim Süreci Başladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun Belirlediği Seçim Takvimine Göre, 12 Haziran 2011’de Yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi İçin Süreç Başladı. Bugünden itibaren muhtarlı bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun  belirlediği Seçim takvimine göre, 12 Haziran 2011’de yapılacak 24. dönem milletvekili genel seçimi için süreç işlemeye başladı.

Seçim takvimine göre, seçimin başlangıç günü kabul edilen bugün muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanacak. Bu kapsamda, milletvekili genel seçimine ait parametrelerin SEÇSİS’den tanımlanması işlemleri ve tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü olanların kimlik bilgilerini içeren listelerin cumhuriyet başsavcılıklarından istenerek SEÇSİS’e girilmesi işlemlerine başlanacak.

Siyasi partilerden 16 Martta hangi Seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını Yüksek Seçim Kuruluna bildirmeleri istenecek.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 18 Martta askıya çıkıyor. Aynı gün tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere ilçe Seçim kurullarınca askıya çıkarılacak. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü aynı gün, ysk.gov.tr adresinde ilan edilecek.

Siyasi partilerin, hangi Seçim çevrelerinde ön Seçim, hangi Seçim çevrelerinde aday yoklaması yapacaklarını 18 Mart’a kadar Yüksek Seçim Kuruluna bildirmeleri gerekecek.

Siyasi partilerin hangi Seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslar ile aday tespiti yapacakları Yüksek Seçim Kurulunca ilgili ilçe Seçim kurullarına 19 Martta bildirilecek.

Siyasi partiler ön Seçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini 28 Martta kesinleştirecek.

Ysk, siyasi partilerin hangi Seçim çevrelerinde ön Seçim ya da aday yoklamasına katılacaklarını 30 Martta ilan edecek.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 31 Martta askıdan indirilecek, internet ortamında ilan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ilanı da aynı sonlandırılacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de 31 Martta askıdan indirilecek.

Takvime göre, 1 Nisanda ön Seçim yapacak siyasi partiler, aday adayları listelerini ve bunlarla ilgili oy pusulalarını çoğaltarak ön Seçim ilçe Seçim kurullarına teslim edecek.

İl Seçim kurullarınca ön seçimle belirlenmiş milletvekili adaylarına ait listeler Yüksek Seçim Kuruluna 8 Nisanda gönderilecek. Muhtarlık bölgesi askı listelerindeki, Yurt Dışı Seçmen Kütüğündeki değişiklikler işlenerek, seçmen kütükleri 8 Nisanda kesinleştirilecek.

Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerinin, Cumhuriyet Başsavcılığından istenilen ikinci liste ile karşılaştırılarak değişikliklerin SEÇSİS’e işlenmesine de 8 Nisanda başlanacak.