Bugün Doktorların Bayramı.

Bugün Doktorların Bayramı.

14 Mart Tıp Bayramı Mersin’de de hekimler ve sağlık çalışanları tarafından törenle kutlandı.

14 Mart Tıp Bayramı Mersin’de de hekimler ve sağlık çalışanları tarafından törenle kutlandı.

Cumhuriyet Alan’ındaki törene, Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu’nun yanı sıra, Sağlık müdürlüğü idarecileri, kamu ve özel hastanelerin başhekim ve çalışanları katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi  İl Kadın Kolları da törene katılarak, sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende konuşan Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Tayyar Şaşmaz, sağlıkta dönüşüm uygulamasının, sağlığı özelleştirdiğini öne sürerek, yeni uygulamalarla hastanelerin nitelikli sağlık hizmeti veremediğinden yakındı.

Sağlık kurumlarında performansa dayalı çalışma sistemine de eleştirilerde bulunan Şaşmaz,  Bu sistemin, halkın üstün körü muayene edilmesi, hastalara gereksiz tektik ve müdahale yapılması, her hastanın puan ve para olarak görülmesi, gelecekte bilgisiz doktorların yetişmesine neden olacağını iddia ederek, bu sistemin, hekimlerin ruh sağlığını da bozacağını savundu.

Hekimler olarak hastalarına daha fazla zaman ayırmak istediklerine dikkat çeken Şaşmaz,’’Sağlık hizmetlerinin siyasete alet edilmesini, İnsanı, ticari bir mal gibi gören sağlık sistemi istemiyoruz..”diye konuştu.