YEŞİL KART İLE İLAÇ VURGUNU

YEŞİL KART İLE İLAÇ VURGUNU

Mersin’de bir kişi, yeşil kartlı 24 akrabasından topladığı karnelere, aynı gün tek doktora ilaç yazdırıp gün içerisinde aynı eczaneden alınca yakalandı. İlginç ilaç yolsuzluğu Sağlık Müdürlüğü’nde görevli bir memurun dikkati sayesinde ortaya çıktı.

Mersin’de Sağlık Müdürlüğü‘n de görevli bir memurun dikkati, ilginç bir ilaç yolsuzluğunu ortaya çıkardı. Belgelere göre, Zengin soyadını taşıyan yeşil kartlı 24 kişi, aynı gün aynı doktora muayene olup ilaç yazdırmış. Zengin soyadını taşıyan hastalar, ilaçlarını da aynı eczaneden almış.

İlginç yolsuzluk olayı yapılan araştırmaya göre şu şekilde gerçekleşti: Zengin soyadını taşıyan 24 kişinin Yeşil Kart sağlık karneleri, S.Y. tarafından ‘vize yaptırılacağı’ gerekçesiyle toplandı. Sağlık karnelerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ndeki doktor M.O.K. tarafından yazıldığı iddia edilen ilaçlar, aynı günde bir eczaneden alındı. Buraya kadar her şey normal işlerken, eczaneden gelen reçeteleri inceleyen İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli bir memur, yolsuzluğun farkına vardı. Evrakta sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşunu dolandırmaktan Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Olayda adı geçen Doktor, suça konu reçetelerdeki hastaları tek tek muayene ederek ilaçları yazdığını savundu. Karneleri topladığı iddia edilen S.Y. de, karneleri Büyükşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan H.T’ye verdiğini, ilaç yazıldığını ise, akrabalarının kendisine telefon etmesi ile öğrendiğini söyledi. H.T de iddiaların yalan olduğunu kimseye ilaç yazdırmadığını savundu. Eczacı M.Y. ise reçeteler geldiğinde eczanede olmadığını, ilaçların çalışanlar tarafından verilmiş olabileceğini kaydetti.

Tanık olarak dinlenen Zengin soy isimli kişiler ise kesinlikle doktora gidip muayene olmadıkları gibi eczaneden de ilaç almadıklarını ifade ettiler. Tanık olarak dinlenen Metin Zengin, daha sonra yaptığı açıklamada, karneleri toplayan S.Y.’nin yakın akrabaları olduğunu söyledi.