Baharın müjdecisi ve

Baharın müjdecisi ve "yeni gün"

Baharın müjdecisi ve "yeni gün" olarak bilinen Nevruz Bayramı,Mersin’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Nevruz’un Türkiye’nin en önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Baharın Müjdecisi Nevruz, il kültür ve turim müdürlüğü tarafından düzenlenen proğramla kutlandı.

Kültür merkezindeki kutlama proğramına, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Nevruz konulu sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Yrd. Doç. Dr, Kadir Ulusoy, Türk kültüründe baharın gelişinin çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek; Nevruz’un da baharın müjdecisi olarak Türk tarihinin en eski bayramlarından biri olduğunu belirtti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise; Gençlerin Nevruz’un bütünleştirici, birleştirici ve kaynaştırıcı etkisini hissederek yaşamaları gerektiğini, milleti oluşturan değerlerin özünde yer alan Nevruz gibi değerlerin Türk milletini geçmişinden geleceğe taşıyacak değerler olduğunu ifade  etti. Güzeloğlu; ‘’Nevruz birlik ve beraberliğimizi pekiştirici, kardeşliğimizi güçlendirici ve aynı zamanda güçlü bir geleceğe yol alan Türkiye’nin en önemli değerlerinden biridir’’diye konuştu.

Kutlama proğramında, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü de birer gösteri sundu.