YİNE RAHAT DURMADILAR...

YİNE RAHAT DURMADILAR...

BDP’nin Metropol mitin g alanında organize ettiği Nevruz kutlaması olaysız geçerken, etkinlik sonrası yürüyüş yaparak terör örgütü lehine slogan atan bir grup polis ekiplerine taşla saldırdı. Saldırgan gruba evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar tük bayrakları asarak tepki gösterdi.

Barış ve Demokrasi Partisi tarafından Metropol miting alanında gerçekleştirilen ve BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ında katıldığı Nevruz kutlamaları olaysız şekilde sona erdi.

Yağmur nedeniyle erken biten Mitingden dağılan bir grup terör örgütü lehine sloganlar atarak Fasih Kayabalı Caddesi’nden yürüyüşe geçti. Bu sırada evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar, Türk bayrakları ile terör örgütü yandaşlarına tepki gösterirken, kalabalık arkalarındaki Çevik Kuvvet ekibi nezaretinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerine çıktı. Bulvarı trafiğe kapatan kalabalık, burada bir marketin otoparkında önlem alan polis ekiplerine taşla saldırdı. Polisler, araçların arkasına saklanarak kendilerini korurken, otoparktaki bir otomobilğin  camı kırıldı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yürüyüşüne devam eden kalabalık, daha sonra ara sokaklarda dağıldı.

Bu arada, dağılan gruplardan bazıları Siteler Polis Merkezi’nin bulunduğu Şevket Sümer Mahallesi 142 ve 156’ncı Cadde’nin kesiştiği noktada toplanarak polislere taş attı. Polisin gaz bombası atması ile kalabalık ara sokaklara kaçıştı.