Mersin’de Okul Eylemi

Mersin’de Okul Eylemi

Mersin’de Bir İlköğretim Okulunun Anaokuluna Dönüştürülme Kararı Öğrenci ve Velilerin Tepkisine Neden Oldu. Öğrenciler velileriyle birlikte okul önünde eylem yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir süre önce Bahçelievler İlköğretim Okulu’nun anaokuluna dönüştürülmesi kararına yapılan itiraz üzerine, Milli Eğitim müfettişleri yeni bir karar alarak yakındaki Barbaros İlköğretim Okulu’nun bağımsız olarak anaokuluna dönüştürülmesi yönünde görüş birliğine vardı. Müfettişlerin bu kararına itiraz eden 100’e yakın veli, bugün öğle saatlerinde okul çıkışında çocukları ile birlikte eylem yaptı. Okul öğrencileri de, ’Okulumu istiyorum’, ’Yeterince ana sınıfımız var’, ’Okulumu kapatma’ yazılı dövizlerle ailelerine destek verdi.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Handan Gürgen, Barbaros İlköğretim Okulu’nun yıllardır başarılarından dolayı marka haline geldiğini belirterek, "Her yıl yaklaşık 400 Öğrenci okulumuzdan mezun oluyor. Bu öğrencilerin yüzde 70’i ilimiz ve Türkiye genelindeki Fen ve Anadolu liselerine yerleşerek Mersin’i başarıyla temsil ediyor. Milli Eğitim yöneticilerinden okulumuzu bu yönüyle değerlendirmelerini beklemekteyiz" dedi.