MERSİN ÇUKUROVAYI TETİKLEDİ

MERSİN ÇUKUROVAYI TETİKLEDİ

2013 Akdeniz Oyunları‘nın Mersin‘e verilmesi Adana‘yı da hareketlendirdi.

2013 Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapmaya hak kazanan Mersin Çukurova bölgesini tetikledi. Mersin’den sonra Adana’nın da 2017 Akdeniz oyunlarını gündemine aldığı bildirildi.

Adana‘nın mevcut sportif altyapısının yanı sıra çıkarttığı ve çıkartacağı şampiyonlarla birlikte adından sıkça söz ettireceğine dikkat çeken Adana Valisi İlhan Atış, "Adana olarak ferdi sporlarda öndeyiz ve en büyük hedefimizse olimpiyatlara katılabilmek" dedi.

Seyhan Baraj Gölü‘nün, Adana için bir ‘hazine‘ olduğunu vurgulayan Atış, özellikle su sporları alanında yapılacak olan çeşitli organizasyonlarla birlikte gölün tüm dünyaya tanıtılabileceğini, kendilerinin de bu noktada çaba sarf ettiklerini anlattı.

2013 yılında 17.‘si organize edilecek olan; ‘Akdeniz Oyunları‘na Mersin‘in ev sahipliği yapacağına hatırlatan İlhan Atış, "Bu kapsamda ‘2017 Akdeniz Oyunları‘na Adana‘nın da aday olması konusu gündeme alınabilir. Mersin‘e verilen bu organizasyon, belki 4 yıl sonra Adana‘ya da verilebilir. " dedi.

Adana‘daki lisanslı sporcu sayısında çok ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Atış, bunun da önemli bir gelişme olduğunu ve çok kısa bir zaman diliminin ardından Adana‘nın özellikle ferdi sporlarda çok ciddi başarılara imza atarak, adını sıkça gündeme getireceğini savundu. Atış, "Kulüplerimiz artık profesyonelleşti. Okullarımızı da adeta bir spor kulübüne dönüştürdük. Bu noktada da her bir okulumuz, farklı bir spor dalında uzmanlaşıyor. Tüm bunlar da yeni şampiyonluklar ve başarıları da beraberinde getirecektir."ifadelerine yer verdi.