Ömer Gülay Tutuklandı.

Ömer Gülay Tutuklandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi‘ndeki yolsuzluk operasyonu ile ilgili olarak gözaltına alınan, aralarında kurumun eski genel müdürü Ömer Gülay’ında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, MESKİ Genel Müdürlüğü‘nde 2003 yılı ve sonrasında bazı evraklarda usulsüzlük yapılarak dolandırıcılık yapıldığı bilgisini alan Mersin Emniyet Müdürlüğü‘ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, söz konusu evrakları incelemeye aldı. Yapılan incelemelerin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, aralarında 2009 yılı kasım ayında emekli olan kurumun eski Genel Müdürü Ömer Gülay ile biri daire başkanı, ikisi şube müdürü olmak üzere 6 kişiyi ‘yolsuzluk‘ iddiası ile gözaltına aldı. Yaklaşık 300 bin lira civarında ‘zimmet‘ suçu işledikleri ileri sürülen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü‘ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden, kurumun eski genel müdür Ömer G. ile birlikte iki şube müdürü ve bir kurum personeli  tutuklanarak cezaevine konulurken, 2 memur ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.