Mersin‘de Nükleer Karşıtı Yürüyüş.

Mersin‘de Nükleer Karşıtı Yürüyüş.

Nükleer Karşıtları, Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santrali yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Nükleer Karşıtı Platform tarafından düzenlenen yürüyüş, Akdeniz Belediyesi önünden başladı. Platform üyelerine çeşitli sivil toplum örgütlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de destek verdi. Taşınan pankart ve atılan sloganlarda nükleer karşıtı mesajlar verilirken,vatandaşlar da yürüyüşe alkışlarla destek verdi.

Atatürk caddesinde son bulan yürüyüşün sonunda nükleer karşıtları adına  açıklama yapan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ful Uğurhan Torlak, hiçbir enerjinin insan, hayvan ve bitki yaşamından daha değerli olmadığını vurguladı. Bugün burada yalnızca kendi ömürlerinin değil, binlerce yıl sonraki nesillerin güvenliğini sağlamak, sağlığını korumak, ülkenin öz kaynakları dururken kaynağı ve yatırımı dışa bağımlı teknolojiyi dayatanlara karşı durmak için toplandıklarını söyleyen Torlak, "Tüp gaz patlamasının oluşturacağı hasar ile nükleer reaktörün patlaması sırasında oluşacak hasarın ve riskin aynı olduğunu söyleyenlere aptal olmadığımızı kanıtlamak için buradayız" dedi.

Torlak, konuşmasının sonunda 17 Nisan‘da Mersin-Akkuyu arasında oluşturacakları insan zincirine herkesin destek vermesini istedi.