ÖĞRENCİLER EĞİTİME DEVAM EDECEK

ÖĞRENCİLER EĞİTİME DEVAM EDECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Barbaros ilköğretim okulunun anaokuluna dönüştürülmesi konusunda ciddi adımlar attıklarını bildirdi.Okulun bazı bölümlerinin anaokuluna dönüştürüleceğini kaydeden Gül, yeni öğretim yılında da mevcut öğrencilerin okulda eğitim alamaya devam edeceklerini belirtti.

Barbaros ilköğretim okulunun Anaokuluna dönüştürülecek olmasına tepki gösteren öğrenci ve velilerin eyleminin ardından bir açıklama yapan İl Milli eğitim müdürü Hasan Gül, Barbaros ilköğretiminin anaokuluna dönüştürülmesi konusunda ciddi adımlar attıklarını söyledi.

Bakanlığın okul öncesi eğitimde okullaştırma oranlarının artırılması istenildiğini ifade eden Gül, "Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda bakanlık müfettişlerinin elimizde raporları var. Uygun olan okullar anaokullarına dönüştürülecek diye...Biz de bu bağlamda ihtiyaca cevap verebilme adına, Barbaros ilköğretim okulunda bazı bölümünü anaokuluna dönüştürüyoruz" dedi.

Geçen yıl 81 bin 3-4-5 yaş grubu çocuktan, sadece 21 bin 867 öğrenciyi eğitim öğretime alabildiklerini kaydeden Gül, 60 bin çocuğu ise anaokulu olmaması nedeniyle alamadıklarını belirtti.

Gül, "Bölgede anaokulu açığını kapatmak için böyle bir uygulamayı yaşama geçiriyoruz. Ancak, bu okulumuzda önümüzdeki yıldan itibaren mevcut öğrenciler okullarında eğitim almaya devam edecekler, öğretmenlerimiz de görevlerini ifa edecekler. Kimse endişeye kapılmasın" dedi.