AKİB’de Ali Kavak dönemi.

AKİB’de Ali Kavak dönemi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin, yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak oldu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde 2010 yılı mali bütçelerinin değerlendirilerek karara bağlandığı 2010 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıları’nın 25-29 Nisan 2011 tarihleri arasında tamamlanmasının ardından, koordinatör başkanlıkta devir teslim yapıldı.  6 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda Ali Can Yamanyılmaz’dan görevi devralan Ali Kavak, “AKİB’in Koordinatör Başkanlığı görevinin şahsıma tevdi edilmesi beni çok onurlandırdı” dedi.

Başkanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan AKİB Koordinatör Başkanı Ali Kavak, “İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz sorunları ve özellikle AKİB’e bağlı sektörlerimizin sorunları ile ilgili çözüm önerilerini söyleyebileceği platformlar oluşturmak için var gücümüzle çalışmak amacındayız. İhracatçılarımızın yaşadığı her türlü sorunu, çözüm için en yetkili mertebelere taşıyacağız. Tüm yönetim kurulu başkanlarıyla işbirliği içerisinde ihracat potansiyelimizi artırarak, ülke ihracatımıza katkı sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

AKİB olarak 2011 yılının ilk dört ayında yakaladığımız yüksek artış oranlarını devam ettirme amacında olduğunu vurgulayan Kavak,  “Bu başarımızı tüm yıl içersinde gösterebilme inancıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine doğru tam gaz ilerleyen ülke ihracatımıza katkımızı artırmak için, ihracatçımızın önünü açacak her türlü faaliyetin içerisinde olacağız.” Dedi.