’ESBAF EKONOMİNİN ÇİMENTOSUDUR’

’ESBAF EKONOMİNİN ÇİMENTOSUDUR’

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, esnafın direkt olarak 2 milyon, dolaylı olarak da 5 milyon kişiye istihdam imkanı yarattığına işaret ederek, "Sırf bu yüzden bile esnaf bizim başımızın tacı, gönlümüzün ilacıdır" dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin organizasyonunda düzenlenen "Mersin’in Sosyal ve Ekonomik Gelişim Sürecinde, Esnaf ve Sanatkarlarımızın Yeri ve Önemi" konulu toplantıya katıldı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken’inde hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, göreve geldiği günden bu yana küçük esnafın menfaatine sonuç verecek çalışmalara imza atmaya özen gösterdiğini, bu konuda da başarılı işler yaptığına inandığını söyledi.

12 Hazirandan sonra da Çukurova yöresindeki esnafın daha iyi noktalara taşınması için çaba göstereceğini anlatan Çağlayan, "Size açık çek veriyorum. Bundan sonra sadece Mersin değil, tüm Çukurova benim ilgi alanım olacak. Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin, benim önceliğim olacak. Çünkü ben bu yörenin milletvekili olacağım" dedi.

Küçük esnafın ekonomideki önemine işaret eden Çağlayan, " Esnaf ekonominin çimentosudur. Bu ülkeye esnaflar direkt 2 milyon, dolaylı olarak da 5 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Sırf bu yüzden bile esnaf bizim başımızın tacı, gönlümüzün ilacıdır.’’diye konuştu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini anımsatarak, bu hedefe ulaşabilmek için esnafın da önemli katkılarının olabileceğini, tüm üyelerinin de bu amaç doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.