TUNA:

TUNA:"BÜYÜKŞEHİR AĞIRDAN ALIYOR"

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Büyükşehir Belediyesinin sivrisinek ve haşerelerle mücadelede yetersiz kaldığını bildirdi. Tuna, konuyla ilgili çok sayıda vatandaşın belediyeye gelerek şikayette bulunduğunu belirterek, sorunun dağ gibi büyüdüğüne dikkat çekti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Büyükşehir Belediyesinin sivrisinek ve haşerelerle mücadelede yetersiz kaldığını savundu.

Tuna, yaptığı açıklamasında, konuyla ilgili çok sayıda vatandaşın belediyeye gelerek şikayette bulunduğunu belirtti. İlaçlama görevinin Büyükşehir Belediyesinde olduğunu hatırlatarak, bu konuda belediye meclisi üyelerine konunun halka anlatılması yönünde talimat verdiğini ifade eden Tuna,  "Vatandaşlar, yılların alışkanlığıyla sinekle mücadele çalışmalarının ilçe belediyesi tarafından yapıldığını düşünüyor. Ancak bu eksik bilgilenmenin önüne geçmemiz lazım. Danıştay’ın aldığı karar doğrultusunda sivrisinek ilaçlama çalışmaları görevinin Büyükşehir Belediyelerine verilmesinden beri ilaçlama yapamıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi de ilaçlama konusunda çok zayıf kaldı. Sorun dağ gibi büyüyor. Bana göre Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve haşerelerle mücadelede yetersiz kaldı. " dedi.