Tarım İl Müdürlüğüne Polis Baskını.

Tarım İl Müdürlüğüne Polis Baskını.

Mersin’de ithalat, ihracat işlemlerinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine, polis, Tarım Müdürlüğü’ de dahil olmak üzere 30 adrese eş zamanlı baskınlar yaptı.

Yolsuzluk iddiasında, 2 özel laboratuar ve 9 gümrük müşavirinin de adı geçiyor.

Tarım il müdürlüğünde mesai polis baskınıyla başladı.

Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ithalat ihracat rejimi kapsamında yurt dışından gelen bozuk gıda maddelerine rüşvet karşılığı numunelerin değiştirilerek uygunluk belgesi verildikten sonra iç piyasaya sürülerek yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine, yaklaşık 14 aydır süren çalışmalar sonucu bu sabah Tarım İl Müdürlüğü’ne baskın düzenledi. Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte aralarında 2 özel laboratuar ile 9 gümrük müşavirinin de bulunduğu 30 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında, iş yerlerindeki bilgisayarlar incelemeye alınırken, çok sayıda dosya ve belgeye de el konuldu. Polisin, Tarım İl Müdürlüğü’ndeki incelemeleri devam ederken, personelin bir kısmı kurumun bahçesinde bekletildi.

Bu arada, kurum dışında yapılan aramalarda Tarım İl Müdürlüğü ile Gümrük Müdürlüğü’ne ait sahte ’kurum mühürlerinin’ bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili olarak henüz gözaltına alınan kimsenin bulunmadığı ifade edilirken, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi