MİMARLAR ODASI TAVIR KOYDU

MİMARLAR ODASI TAVIR KOYDU

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda sürdürülen yenileme çalışmaları, Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nin tepkisine yol açtı. Oda başkanı Sabri Konak, Tevfik Sırrı Gür stadyumunda başlatılan iyileştirme çalışmalarını, yok ediliş süreci olarak nitelendirdi.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda sürdürülen yenileme çalışmaları, Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nin tepkisine yol açtı.

Oda Başkanı Sabri Konak, "Kentin belleği niteliği taşıyan ve gelecek nesillere aktarılması gereken bir kültür varlığı" olarak nitelediği Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun, ’yenileme çalışması’ adı altında yok edildiğini iddia etti. Konak,  "Yapılan çalışmalar, bir kültürel değerin yok edilmesi ve Cumhuriyetin yarattığı bir mimari akıma saldırıdır" dedi.

Tevfik Sırrı Gür ailesinin, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na göre stadyumda 70 yıllık müelliflik hakkı bulunduğunu kaydeden Konak, "Yapının müelliflik hakları yok sayılmış ve hiçbir araştırmaya girilmeksizin bir sanat eseri üzerinde değişiklik amacı güden izinsiz çalışma başlatılmıştır. " diye konuştu.

Sabri Konak, artık Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun varlığından söz edilemeyeceğini ve adının değiştirilmesi gerektiğini savunarak, yapacakları değerlendirmenin ardından hukuk süreci dahil, gereken tavrın sergileneceğini de sözlerine ekledi.