Toros Tarım’da anlaşma sağlandı.

Toros Tarım’da anlaşma sağlandı.

Petrol-İş Sendikası ile Mersin‘de bulunan ve Toros Tarım‘a bağlı olan gübre fabrikasında ki çalışanlar adına Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Anlaşma sağlanmasaydı, çalışanlar bugün grevde olacaktı.

Petrol-İş Sendikası ile Mersin‘de bulunan ve Toros Tarım‘a bağlı olan gübre fabrikasında ki çalışanlar adına Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesi‘nin imzalanma sürecini değerlendiren Sendika şube başkanı Murat Marangoz, Toros Tarım bünyesinde iki tane fabrikanın bulunduğunu ve bu fabrikaların bir tanesinin Adana da, bir tanesinin de Mersin‘de faaliyet gösterdiğini kaydederek, "Toros Tarım‘a bağlı olarak Adana‘da bulunan Ceyhan Fabrikası‘nda 103 üyemiz, Mersin Fabrikası‘nda da 113 üyemiz var. Toplamda da sendikamıza üye olan 216 çalışanımız bulunmaktadır. Bu çalışanlarımız adına Adana ve Mersin fabrikalarında 5 Temmuz gecesi toplu sözleşme imzaladık. İmzalanan sözleşmeye göre her çalışanın maaşına 200 TL zam yapıldı. Sosyal haklarda da 1. yıl için yüzde 7 zam yapılacak. 2. yıl için zam değeri de enflasyon oranına göre yapılandırılacak. Eğer anlaşma sağlanamayıp sözleşmeler imzalanmasaydı, 6 Temmuz‘da grev yapacaktık" dedi.

Çalışanların toplu iş sözleşmesinin imzalanmasından dolayı memnun olduğunu dile getiren Marangoz, "Yaptığımız sözleşmede verilen zam, işletme ortalamasının yüzde 12‘sine tekabül ediyor. Bu zam da yaklaşık olarak enflasyonun iki katı durumunda. Bizim yaptığımız sözleşmede ki 1 yıllık enflasyon yüzde 6,40‘dı. Yapılan sözleşme çerçevesinde de ortalama olarak yüzde 12 zam aldık. Bazı çalışanlarımız ücretlerine yüzde 8‘le yüzde 30‘a kadar zam yapıldı" ifadelerini kullandı.

Petrol-İş Sendikası‘nın sözleşme anlayışının belli olduğunu vurgu yapan Marangoz, bundan sonraki süreçlerde yüzde 12 ve13 oranlarından aşağı zam değerleriyle karşılaşıldığında sözleşme imzalamayacaklarını da sözlerine ekledi.